- PACT Schimmelnagel therapie

PACT Schimmelnagel Therapie, effectief en betaalbaar

Nieuw in mijn praktijk : een probate therapie voor de behandeling van schimmelnagels of wel onychomycose, veroorzaakt door schimmelinfectie.


Deze kan ontstaan door gevoeligheid voor schimmels, stress, verminderde weerstand, beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen ( te kleine schoenen, te lage neus van de schoen, stalen neus in werkschoen ). Ook vocht en warmte bevorderen de kans op het ontstaan van schimmelnagels.

Schimmelnagels ( kalknagels in de volksmond ) is een veel voorkomend en lastig probleem en is naast besmettelijk ook ontsierend. Kalknagels ( unguis callosis ) zijn dik, brokkelig en lelijk van kleur, maar door een behandeling met de PACT ® schimmelnagel therapie kunt u uw teennagels weer laten zien in uw zomerschoenen, op het strand of in de sauna en hoeft u zich niet meer te schamen ! 

De innovatieve PACT ® schimmelnagel therapie is afkomstig uit Duitsland en is nagenoeg voor 100% schimmeldodend. De PACT therapie komt oorspronkelijk uit de tandartswereld voor de behandeling van parodontitis / tandvleesontsteking ( bacteriële infectie door ontstoken weefsels ) . Vroeger was tandarts en pedicure zelfs één beroep. Ook tijdens operaties wordt het Toluidin blauw ingezet. 

PACT staat voor Photodynamische Antimicrobiële Chemische Therapie en is inzetbaar voor voet- en vingernagels. De PACT behandeling is pijnloos en geeft geen bijwerkingen.  Deze PACT ® schimmelnagel therapie is ook geschikt voor diabetici, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Alvorens met de PACT ® schimmelnagel therapie te starten,  vindt er een intake plaats en wordt er een schimmeldiagnose afgenomen middels de FungiCheck. Tijdens de intake adviseer ik U als medisch pedicure en stellen we samen een behandelplan op aangezien de duur en de kosten voor de gehele therapie per klant variëren.

Bij het starten van de therapie wordt allereerst de schimmelnagel dun gefreesd en wordt op de nagel het photosensitise Toluidin blauw aangebracht. Deze lichtgevoelige gel trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Daarna wordt de speciale PACT lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst en wordt het Toluidin blauw in de gel geactiveerd. NU ontstaat er radicale zuurstof ( Singulett zuurstof ) die de celwand van de schimmel beschadigt waardoor de schimmel niet meer kan leven en sterft.

Deze behandeling wordt in ca. 10 dagen driemaal herhaald. De vierde behandeling vindt een maand later plaats. Daarna zijn er nog 3 of 4 vervolgafspraken ( 1x per maand ) maar dit is per persoon verschillend en ligt aan de ernst van de schimmelnagel(s).  Bij ernstige schimmelnagels zullen maandelijks extra PACT behandelingen nodig zijn.

Het is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt. Men dient voorzorgsmaatregelen te nemen zoals de voeten af te spoelen en goed tussen de tenen af te drogen na het douchen en elke dag schone sokken aan te doen. De schoenen moeten elke dag met een schimmelwerende spray ingespoten te worden. Ook bestaat de mogelijkheid om met de Go4Dry de schoenen (sportschoenen, bergschoenen, maar ook handschoenen en bokshandschoenen ) in mijn salon te laten drogen en met ozon te laten desinfecteren..

Tevens zult U tijdens de PACT® schimmelnagel therapie speciale producten op uw nagels moeten gebruiken tegen her-infectie. Ter ondersteuning en stimulering van de uitgroei van een nieuwe gezonde nagel is het gebruik van deze speciale producten een pré. Dit antischimmelpakket kunt u bij aanvang van de therapie in mijn salon aanschaffen.

Als u therapietrouw bent ( minstens een jaar daar normaliter een teennagel ruim 9 maanden nodig heeft om uit te groeien ), zal de PACT behandeling er zeker toe bijdragen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt.

Daar de PACT ® schimmelnagel therapie een speciale behandelingsmethode is, heb ik hiervoor in 2018 een cursus gevolgd die uit een theoretisch en praktisch gedeelte bestond. Als professional wil ik up-to-date blijven om hierdoor een optimale service te kunnen geven.

 

Nieuwsgierig geworden, bel mij of stuur een mailtje zodat we een afspraak kunnen maken en voor u het beste behandelplan kunnen bespreken.